Basisfuncties van Business Management

Business Management werkt door middel van een reeks van functies, doorgaans geclassificeerd als organiseren, staffing, planning, begeleiden, toezicht houden, controleren en motiveren.

Planning:
Dit gebied van business management beslist wat er moet gebeuren in de toekomst en zal vervolgens plannen tot actie genereren. Planning is de basis voor een effectieve business management; door te besluiten wat er moet gebeuren volgende week, volgend jaar of in de komende vijf jaar, kan een bedrijf ontwikkelen van een strategie om de genoemde doelstellingen te bereiken.

Organiseren:
Dit gedeelte van business management implementeert een patroon van relaties om onder haar medewerkers te stimuleren in het optimaal gebruik van bedrijfsmiddelen. Organiseren is nodig om gebruik te kunnen maken van de hulpmiddelen van het bedrijf; het doeltreffend gebruik maken van middelen is het fundament voor het bereiken van een gewenste niveau van productiviteit.

Personeel:
Dit gebied van bedrijfsvoering richt zich op werven, analyseren en huren van individuen voor de passende werkgelegenheden.

Begeleiden:
Ook wel aangeduid als "regisseren" in het business management model, vereist toonaangevende van de leidinggevenden om te bepalen wat er moet worden bereikt in een situatie en welke werknemers de beste zijn en voldoen aan onze verwachtingen.

Controle/beheren:
Deze fase van het Business Management process vereist de leiders het voortgang met betrekking tot de plannen en activiteiten van het bedrijf in de gaten te houden.

Motivatie:
Een belangrijk onderdeel van het bedrijfsmodel. Motivatie is een basisfunctie om werkgelegenheid en productiviteit te maximaliseren. Door het stimuleren van het moreel zullen werknemers het uitvoeren van hun specifieke taken op een effici├źntere manier uitvoeren.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Comments are closed.

error: Content is protected !!